Pages

Ads 468x60px

21 Şubat 2015 Cumartesi

Saçların Parlak Olması ve Canlı Görünmesi İçin

Öncelikle saçlarınızı şampuan ve nemlendirici artıklarından iyice temizlemelisiniz. Şampuandan sonra saçlarınızı gerektiği gibi durulamazsanız şampuan artıkları saç tellerine yapışarak solgun görünmesine neden olabilir. Bu artıkları saç ve saç derisinden temizlemek için haftada 1 sirkeli suyla saçlarınızı durulayabilirsiniz. Bunun için 5 ölçek suya 1 ölçek sirke ekleyip saçlarınızı durulayın ve havluyla fazla suyu aldıktan sonra doğal kurumaya bırakın. Sirke kokusu saçlar kurudukça etkisini yitirecektir. Sirke aynı zamanda saçın pH dengesini sağlar ve pH dengesi saçın parlak görünmesi için önemlidir. Sirke yerine taze sıkılmış limonla hazırlayacağınız durulama suyunu da kullanabilirsiniz. Ancak limon suyunun güneşe çıktığınızda saçlarınızın rengini açabileceğini unutmayın.
eğer hacimlendirici şampuan ve/veya saç kremi kullanıyorsanız duştan çıktıktan sonra saçlarınızı kurutma makinesiyle kurutmak yerine doğal kurumaya bırakın. Eğer zamanınız yoksa ve kurutma makinesi kullanacaksanız başınızı öne eğerek makineyi saç köklerinden uçlara doğru hareket ettirin.
Haftada bir yapacağınız derinlemesine nemlendiren doğal saç maskesi saçınızı besler. Yumuşatır zeytin yağıyla saç diplerine 10 dakika masaj yapın ve kökten uca tüm saçınıza eşit miktarda sürüp 1 saat bekletin. Yine hafif bir şampuan ve ılık suyla maskeyi saçınızdan çıkarabilirsiniz.
parlak saçlar için sirke ile ilgili görsel sonucu
zeytin yagi ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates