Pages

Ads 468x60px

18 Şubat 2015 Çarşamba

Kanepe Renk Kombinleri

Son yıllarda salonlarda pembe, mürdüm, turkuaz ya da hardal rengi benzeri canlı renkte mobilyalara daha çok yer verildiğini söyleyebiliriz. Teknoloji sayesinde daha çok salon örneği görebilmemiz, farklı ev tasarımlarına göz atabilmemiz bunu kolaylaştırıyor. Pek çok evde tek renk oturma grubu yerine artık farklı renklerden oluşan oturma grupları tercih ediliyor. İki ayrı renkte kanepe kullanımı, kanepelerde farklı renk kombinleri de bu tercihler arasında. 

deri kanepe

Salonda farklı kanepe kullanmak isterseniz sadece renk değil model olarak da değişik tasarımları bir araya getirebilirsiniz. Nasıl bir kombin yapmak istediğiniz zevkinize ve tarzınıza göre değişecektir. Derinlik ve hareket yaratmak için kanepelerden biri koyu diğeri ise açık ve nötr bir renk olabilir.

kanepe renkleriBeğendiğiniz bir renk şeması belirledikten sonra bu renkleri kanepenizde ve aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Gri-kahve-beyaz ya da beyaz-mavi-bej gibi seçenekleri değerlendirmeniz mümkün.

kontrast renk kanepeler
Siyah-beyaz, turuncu-mavi, mor-yeşil gibi zıt renklerin uyumu da kanepe rengi seçerken faydalı olabilir. Örneğin bir kanepeniz mor ve diğeri mor üzeri yeşil desenli olabilir. Renkler sizi cezbetmiyorsa siyah-beyaz her zaman yardımınıza koşacaktır.

mavi kanepe
Hem rengiyle hem de modeliyle çok beğendiğiniz bir kanepeye rastladıysanız ve başka ne renkle tamamlayacağınızı bilmiyorsanız beyaz, kırık beyaz, krem ya da gri gibi nötr renkleri kullanabilirsiniz. Bu renkler hemen her rengin yanına yakışır ve risk almamış olursunuz.

pembe kanepe
İki farklı renkte kanepeniz olduğunda bu kanepelerin birbiriyle uyumlu görünmesi, birbirini tamamlaması için yastıklardan faydalanabilirsiniz. her bir kanepeye diğerinin renginde yastıklar koyarak bu mobilyaları birbirine bağlamanız mümkün.

renk kombinleri
İki farklı renkte kanepe ile birlikte ne renk berjer kullanacağınız yine size bağlıdır. Dilerseniz üçüncü bir renk seçebilir dilerseniz kanepelerden birinin rengini kullanabilirsiniz. Ya da her iki kanepenin rengini içeren desenli bir kumaş berjerler (veya tekli koltuklar) için uygun olabilir. Burada mobilyaların renkleri öne çıkar. Kanepelerden biri çok canlı bir renkteyse tekli koltukların daha sade olan renkte seçilmesi, salonun göz yorucu olmasını engelleyebilir.

renk uyumu
Farklı renkte kanepeler için aynı rengin farklı tonlarını da alternatiflerden biri olarak değerlendirebilirsiniz. Biri açık diğeri koyu kahverengi, biri açık mavi diğeri lacivert kanepe gibi farklı kombinler oluşturulabilir.

renkli kanepe 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates