Pages

Ads 468x60px

15 Şubat 2015 Pazar

Ev İçin Renk Seçimi nasıl Olmalı

Dekorasyonda birbirini tamamlayan, birlikte kullanıldığında son derece çarpıcı sonuçlar verebilen renklerden oluşan bir sürü farklı renk paleti vardır. Ev dekorasyonunda, duvardan aksesuar rengine dek daha işin en başından hangi renkleri kullanacağınızı bilmek, yani bir renk paleti seçip ona göre hareket etmek işleri oldukça kolaylaştırır.

bej-ve-mercan-rengi
Burada gördüğünüz renk paletlerinde büyük daireler duvar, mobilya gibi büyük alanlarda kullanacağınız renkleri, daha küçük daireler ise aksesuar renklerini simgeliyor. Ancak bu renklerin birbiriyle uyumunu gördükten sonra siz, dilediğiniz rengi dilediğiniz alanda kullanmakta serbestsiniz. Bej, kahverengi, uçuk yeşil ve mercan rengi özellikle de kahverenginin hakim olduğu evlerde salona renk katmak isteyenler için önemli ipuçları taşıyor.
Kahverengi koltuklarınıza mercan rengi ve uçuk yeşil ile renk katabilirsiniz!

gri-duvar
Mavimsi bir gri, uçuk pembe, krem rengi, kahverengi ve metalik gri ile hem şık hem modern hem de sıcak bir görünüm elde etmek zor değil. Açık renk koltuklarla renkli duvar kullanmak ve bu steril havayı pembe gibi sıcak bir aksesuar rengi ile dağıtmak, salona metalik renkte aksesuarla ışıltı eklemek az eşya ile dolu bir tasarım yapmanın ipuçları olarak kabul edilebilir.
gri-yesil-dekor
Sarı, yeşil ve griye çalan mavi tonlarıyla ferah, deniz kıyısını andıran bir atmosfer yaratmak mümkün. Dekorasyonda sarı deyince hemen civciv sarısını düşünmemek ya da mavi dediğimizde hemen turkuaz tonlarını akla getirmemek gerekir. Renklerin tonları çok önemlidir. Göz yormayan, sade ama şık dekorasyonlarda pastel / uçuk ve daha mat tonların kullanıldığına şahit olabilirsiniz.
mor-duvar-rengi
Mor, lila, turuncu, siyah ve krem renkleri bir araya geldiğinde neler olabilir gözünüzde canlandıramıyorsanız hemen sağdaki fotoğrafa bakmanız yeterli. Gördüğünüz gibi renkleri kendi zevkinize göre dağıtabilirsiniz ancak koyu renk bir duvarın önüne bu renk paletinden yine koyu bir kanepe seçmek yerine diğer büyük parçayı açık renk seçmek elbette bir denge sağlamış.
murdum
Ahududu, kırık beyaz (belki biraz lilaya kaçan) ve açıklı koyulu kahverengi tonlarıyla yine hem renkli hem doğal bir görünüm elde etmek mümkün. Burada her ne kadar salon dekorasyon örneklerinden fotoğraflar seçilmiş olsa da unutmayın ki, evin diğer odalarında da, yatak odası ya da mutfakta bu tip renk kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
petrol-mavi
Açıklı koyulu griye çalan mavi tonları, kahverengi, yeşil, sarı ve beyaz tonlarıyla içinizi huzurla dolduracak, ferahlık katacak ama sıcak sarı sayesinde sıcaklığı da eksik olmayacak bir dekorasyonda bu renk paleti düşünülebilir. Unutmayın bu renkleri sadece duvar ya da aksesuar rengi olarak değil, desen renkleri olarak da değerlendirebilirsiniz.
renkli-dekor
Şu ana de göz attığımız renk kombinasyonlarından biraz daha cesur renkler içeren bir başka palete geçiyoruz. Somon rengi, yeşil, beyaz ve pembe ile oldukça canlı, egzotik, Akdeniz veya Asya ülkelerinin tarzını yansıtan tasarımlar ortaya çıkartmanız mümkün. Somon rengi duvar epey iddialı bir seçim. Eğer buna cesaret edemeyeceğinizi düşünüyorsanız somon rengi bir koltuk, beyaz duvarlar ve pembe – yeşil aksesuarlarla dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.
salon-dekorasyon
Mavi, sarı, pembe ve gri tonlarıyla ister salonda ister yatak odanızda ya da banyoda ne sıcaklığı ne şıklığı eksik olmayacak bir düzenleme yapılabilir. Sarı tonunu altın rengi olarak da çeşitlendirebilirsiniz. Mavi tonunu dengelemek için perdelerde gri kullanabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates