Pages

Ads 468x60px

3 Şubat 2015 Salı

RENKLERE GÖRE KİŞİLİK

YEŞİL: İnsancıl, bilimsel düşünen, aydın ve uyumlu kişilerin rengi. Sakinleştirici bir özellik taşıdığı için, enerjimizi dengeler ve şefkat duygularımızı artırır. Ayrıca güven verir. Bu yüzden bankaların çoğu, logolarında yeşili tercih eder. Doktorların ameliyata girerken yeşil önlük kullanmaları da bu rengin güven verici ve sakinleştirici özelliğinden kaynaklanır.

GRİ:Genellikle sıkıntılı, aşırı yorgun ve bezgin insanların tercihi. Diplomatik ve ağır bir renktir. Aslında hareketsizliği ve yavaşlığı simgeler. Bu rengin yaratıcılığı öldürdüğü de öne sürülür. Dikkat edin, devlet dairelerinde kapılar, kaloriferler, duvarlar çoğunlukta gri renktedir.

BEYAZ: Genellikle  yalnızlıktan hoşlanan kişilerin tercihi. Ayrıca istikrarı, devamlılığı ve temizliği simgeler. Üzerinde fazla şaibeler olan politikacıların beyaz kıyafetler tercih etmesi de bu yüzdendir.

SİYAH: Disiplinli, lider ruhlu, fikirlerini sonuna kadar savunan insanların tercihi. Gücü ve tutkuyu temsil eder. Aynı zamanda hırsın ifadesidir. Siyahın ülkelere göre üstlendiği misyon da farklıdır. Örneğin Batı'da matemi simgelerken, Japonya'da mutluluğun simgesi olarak kabul edilir.

TURUNCU: Genellikle bilgili, hareketi seven ve sabırsız kişilerin tercihi. Turuncu, en basit tanımıyla neşenin ve bilgeliğin rengi. İnsanlardaki sosyalleşme duyguları, turuncu yardımıyla harekete geçer.

PEMBE:Şefkatli, sevgi dolu, tatlı dilli ve sempatik insanların tercihi. Şefkat, saflık ve aşk duygularının uyandırılması için en güvenli ve en kesin yol pembeyi kullanmaktır. Ayrıca kişinin sinirlerinin yatışmasında önemli bir yere sahip.

MOR : Önsezileri güçlü, tutkulu, yüksek karakterli, maddeden çok maneviyata düşkün kişilerin tercihi. Fiziksel ve ruhsal dünyalarımızın arasında sağlıklı bir denge kurulmasını kolaylaştırır. Ayrıca insanlardaki rüya aktivitelerini geliştirir.

KAHVERENGİ: Kolay iletişim kurmayı başaran kişilerin rengi. Genellikle insanların sosyal yönüne denge getirir. Diğer bir deyişle kişinin ‘‘ayaklarının yere basmasını’’ sağlar. Kahverengi aynı zamanda rahat bir renk olarak kabul edilir.

KIRMIZI : Tutkulu,enerji,cesur ve disa donuk kisilerin tercihi.Oldukca canlandirici bir renk. Aski sevgiyi heyecani ve tutkuyu simgeler.Ama fazla kirmizi tutkunu olmakduzensizlikelere ve depresyona yol acabilir.

MAVI:Yaratici,algilama gucu yuksek cozum retme konusunda becerikli kisilerin rengi.sanatsal duygularin ve ilham kaynaklarinin gelistirilmesi genis olcude bu rengin enerjisine bagli.Araplar ise mavi tasin kanin akisini yavaslattigina inanirlar.Nazar boncugu bu yuzden mavi renglidir.

SARI: Acik yurekli,neseli ve uyumlu kisilerin tercihi.Moral bozuklugunu ortadan kaldirir,kisiye yasama sevinci verir.Bu rengin yardimiylainsandaki iyimserlik ve kendine guven duygulari artir.Ayrica dikkat cekiciliginin ifadesidir.Bu yuzden de tum dunyada taksiler saridir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates