Pages

Ads 468x60px

18 Şubat 2015 Çarşamba

Mutfak Dekorasyon Fikirleri

Mutfak dekorasyonunda mutfak dolaplarının rengi, zemin veya tezgah seçimi gibi çeşitli karar aşamalarına gelindiğinde fikir alacağınız örneklere ihtiyacınız olacaktır. Kullanılan aksesuarlardan tutun seçilen duvar rengine kadar her örnek ayrı bir ipucu taşıyor olabilir. Sevdiğiniz mutfak tarzını ve tercih ettiğiniz renkleri belirledikten sonra mutfak dekorasyonunda işiniz biraz daha kolaylaşır.


tezgah renkleri
Mutfak yenilerken mutfak dolapları, beyaz eşyalar, duvar rengi, fayanslar, duvar zemini, mutfak tezgahı ve mutfak aksesuarları yenilik yapmak veya yeni bir mutfak kurmak için elden geçirebileceğiniz dekorasyon öğeleridir. Modern ya da klasik mutfak gibi, bir tarz belirledikten sonra sıra seçim yapmaya gelir.
sari mutfak duvari
on yıllarda açık renk mutfak dolapları kadar renkli ve modern tasarımlı mutfak modelleri de öne çıkmaktadır. Ancak sıfır binalarda, her zevke hitap etmesi adına ilginç renklerden ziyade nötr renkler tercih edilir.
yesil mutfak
Sarı, yeşil, kırmızı, kahverengi, bej, beyaz ve gri renk mutfaklara sık rastlanır. Mavi, mor, kırmızı, mürdüm rengi dolaplar ise daha az rastladığımız ancak kendine özgü, renkli bir mutfak tasarlamak için öne çıkan mutfak mobilyası renkleridir.
yesil beyaz mutfaklar
Beyaz ya da kahverengi gibi klasik renklerdeki bir mutfakta, tezgah duvarındaki renkli fayans uygulamaları mutfağım havasını büyük ölçüde değiştirebilir. Mutfağınıza farklılık katmak istiyor ancak dolaplarınızı değiştiremiyorsanız duvar fayanslarında ya da duvar renginde değişiklik yaparak da mutfağı yenileyebilirsiniz.
sade dekorasyon
Düz ve açık renkli mutfak dolaplarıyla birlikte koyu renk bir duvar boyasının oluşturduğu kontrast, mutfağa hareket katacaktır. Üstelik tüm duvarlarınızı koyu renk ya da renkli yapmanız gerekir. Çoğu kez mutfağın bir duvarında yapacağınız bir oynama da yeterince ilginç bir sonuç verecektir.
retro mutfak
Mutfak dekorasyonu için alış veriş yapmaya kalktığınızda karşınıza çıkacak onlarca model arasından birini seçmek hemen her adımda zordur. Üstelik dolap ya da fayans seçimini tek tek yapmak yetmez. Bunların birbiriyle uyumu da önemlidir. Dolayısıyla mutfak örneklerini incelemek ve fikir edinmek, mutfak ürünlerine daha yaratıcı bir gözle bakmanızı sağlayabilir.
Picture_12 002
İncelediğiniz mutfak örneklerinde renkli bir mutfak mı yoksa sade, bembeyaz bir mutfak mı hoşunuza gidiyor, kafanızda netlik kazanabilir. Belki de ahşap dolaplardan vazgeçip kırmızı mutfak mobilyalarına yönelmenizin vakti gelmiştir. Bu tip soruların cevabını verebilmek adına sevdiğiniz mutfak örneklerinin ortak özelliklerinin neler olduğunu gözden geçirebilirsiniz.
renkli fayans mutfak tasarimlari
Burada yer alan bazı mutfak örnekleri müstakil binalara ait olduğu için, geniş ve mutfak adasına bolca yer ayıran örneklerdir. Ancak bu tip fotoğraflardan bile kendi mutfağınız için ilham almanız mümkündür. Dolap rengi, aydınlatma biçimleri, fayans modelleri veya tezgah örnekleri kendi mekanınız için size esin kaynağı olabilir.
mutfak renkleri mutfak nis modelleri
Koyu renk mutfak dolaplarıyla açık renk duvar ve zemin kullanılması ya da tam tersi açık renk mutfak mobilyası ile koyu renk tezgah veya aksesuarların tercih edilmesi gibi bazı önemli ipuçlarını kendi mutfak dekorasyonunuzda değerlendirebilirsiniz.
mutfak mobilyasi mutfak led isiklandirma
Mutfak aydınlatmasında sadece bir tavan lambası ile yetinmemek, mutfak tezgahını ve mutfak dolaplarını da aydınlatmak pek çok kullanım kolaylığının da kapısını açar. LED aydınlatma ürünleri sayesinde artık elektrik faturasının şişmesinden korkmadan hem işlevsel hem de estetik açıdan mutfağı güzelleştirecek aydınlatma tasarımları yapmanız mümkün.
mutfak kombinasyonları mutfak ipuclari
Mutfağında yer olanlar için mutfak masası son derece kullanışlıdır. Mutfakta değişiklik yapmak istediğinizde fazla bir masrafa veya kırıp dökme işlerine girmek istemezseniz, yeni bir mutfak masası ve sandalyeleri ile de mutfakta değişiklik yapabilirsiniz.
mutfak halisi mutfak fikirleri
Mutfak masası ve sandalyelerinin birebir mutfak dolaplarıyla uyumlu olması beklenmez. Hatta mutfağa renk katmak veya kontrast yaratmak için mutfak masasını kullanabilirsiniz. Açık renk dolaplarla koyu renk sandalyeler de eşleştirilebilir.
mutfak fayanslari mutfak duvarimutfak dekorasyonu mutfak cozumleri
Mutfakta yer kazanmak için açılır kapanır masa sandalye veya mutfak masası yerine tercih edilebilecek bir mutfak adası gibi çeşitli mutfak çözümlerini değerlendirmeyi de unutmayın.
mutfak bari mutfak adasi murdum mutfak mor mutfak
Mutfağı her zaman tek renk olarak düşünmeyin. 2 renk mutfaklar mutfağa modern ve aynı zamanda lüks bir hava katabilir.
modern mutfaklar mavi duvar
Mutfak halısı seçerken ister mutfaktaki renklerden birini kullanabilir isterseniz renkli bir kilim serebilir ya da mutfağa canlılık katacak sıcak renkte bir mutfak halısı ile mutfağınızı süsleyebilirsiniz.
masa dekorasyon kucuk mutfakkucuk acik mutfak
Küçük mutfağı olanlar mutfak dolabı seçerken köşe dolabı, duvar rafları, yüksek dolap gibi yer kazandıracak, daha doğrusu mutfak gereçleri için yer açacak dolap örneklerine yönelmelidir.
krem duvar rengi kose mutfak kirmizi mutfak dolaplari kirmizi beyaz dekorasyon kahverengi mutfak dolaplari italyan mutfak iki renk mutfak gri mutfak gri mutfak dolaplarigenis mutfak duvar dekorasyon dar mutfak beyaz mutfak beyaz dekorasyon bej mutfak tezgahi balkonlu mutfak ankastre mutfak ahsap zemin Idea #4 ahsap mutfak dekoru acik mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates