Malzemeler
* 1 kilo et 150garam kadarı kuyruk yağı olacak
* yarım çay bardağı kadar pirinç
* 2-3 tane soğan
* kuru nane yarım yemek kaşığı
* kişniş ve dereotu yarım demet
* tuz,
* karabiber
* zerdeçal
* üzüm yaprağı
Yapılışı
* Rondonunzun iri gözünden eti, kuyruk yağını ve soğanı geçirin..
* Tuz, karabiber, zerdeçal, pirinç, nane, kişniş ve dereotu ilave edilip elle yoğurulur..
* Yapraklar taze ise sıcak suya konulup bir dakika sonra bekletilip çıkartılır..
*Konserve ise fazla tuzundan arındırmak için ılık su ile hafifçe yıkanır ve sıkılarak su akıtılır..
* Yaprağın içine harçdan bir tatlı kaşığı kadar konulup küçük küçük sarılır…
* Sarılan dolmalar tencereye dizilir..
* Üzerine ters olarak bir tabak kapatılır, kapağın üzerini geçecek şekilde kaynar sıcak su dökülür..
* Ocağa orta ateşte pişmeye konulur,
*Yaklaşık bir saat piştikten sonra yaprak dolmanız hazır …
Ateşden indirdikden sonra yarım saat sonra servis yapa bilirsiniz...
*.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder