Pages

Ads 468x60px

25 Mart 2015 Çarşamba

Yaprak Dolması (Azeri yemeyi)

Malzemeler
* 1 kilo et 150garam kadarı kuyruk yağı olacak
* yarım çay bardağı kadar pirinç
* 2-3 tane soğan
* kuru nane yarım yemek kaşığı
* kişniş ve dereotu  yarım demet
* tuz,
* karabiber
* zerdeçal
* üzüm yaprağı
Azeri Mutfağından Yaprak Dolması1
Yapılışı
* Rondonunzun iri gözünden eti, kuyruk yağını ve soğanı geçirin..
* Tuz, karabiber, zerdeçal, pirinç, nane, kişniş ve dereotu ilave edilip elle yoğurulur..
* Yapraklar taze ise  sıcak suya konulup bir  dakika sonra bekletilip çıkartılır..
*Konserve ise  fazla tuzundan arındırmak için  ılık su ile  hafifçe yıkanır ve sıkılarak su akıtılır..
* Yaprağın içine harçdan bir tatlı kaşığı kadar konulup küçük küçük sarılır…
* Sarılan  dolmalar tencereye dizilir..
* Üzerine ters olarak bir tabak kapatılır, kapağın üzerini geçecek şekilde kaynar sıcak su dökülür..
* Ocağa orta ateşte pişmeye konulur,
*Yaklaşık bir saat piştikten sonra yaprak dolmanız hazır …
Ateşden indirdikden sonra yarım saat sonra servis yapa bilirsiniz...
*.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates