Pages

Ads 468x60px

25 Mart 2015 Çarşamba

Erişde ( Azeri yemeyi)

 

Malzemeler

Hamur için

  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta
  • Tuz

  • Aldığı Kadar Su (çok az gerekli olucak)
  • 1 Su Bardağı Fasulye( haşlanmış)
  • 5-6 Parça Tavuk Eti ( diğer etleri de tercih ede bilirsiniz)
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 1 Y.k Salça
  • Biraz Evelik Otu ( ılık suda bekletin )
  • 7-8 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Avuç Kuru Kayısı 
  • 1 Avuç Kuru Erik
  • Tuz
  • Karabiber
 Yapılışı
Öncelikle hamuru yapıyoruz.1 su bardağı unun içine 1 yumurta kırıp,biraz tuz ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekiyorsa içine biraz su ekleyin yoğurmaya devam edin.Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp 5-10 dakika dinlenmee bırakın.Hamurunuz dinlenirken tavuk parçalarını yağ eklediğiniz tencerenin içine koyun ve biraz soteleyin.Rengi dönen tavuk parçalarının içine küp-küp doğradığıız soğanı ekleyip birlikte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin,soanlar pembeleşince içine 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve 7-8 su bardağı kaynar suyu üzerine ekleyin .Suyunu eklediğiniz tencerenin içine tuzunu ve karabiberinide ekleyin böylece 10 dakika ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
Bu sırada dinlenmeye bıraktığınız hamuru alın üzerine un ekleyip açın.Açtığınız hamuru erişte seklinde kesin ve üzerini unlayın ki bir birine yapışmasınlar,erişteleri bikenara bırakın birazdan kullanacaksınız.
Etler içinde kaynayan tencerenizin kapağını açın ve içine önceden haşladığınız fasulye ve ılık suda beklettiğiniz evelik otunun suyunu tamamen sıkıp tencereye ilave edin.Daha sonra kuru erik ve kuru kayısıyıda tencereye ilave edin karıştırın.Son olarak kestiğiniz ve unladığınız erişteleri tencereye ilave edin.Ve böylece pişene kadar ara-sıra karıştırarak pişirin.Erişteleri ekledikten sonra tahminen 15 dakika yeterli olucaktır pişme süresi.İçine eklediğiniz hamur eriştelerinizde pişince altını kapatın ve sıcak şekilde servis edin.Afiyet olsun..

Püf noktası: Hamurunu açıp kestiğiniz eriştelerin üzerini unlayın.Bu onların bir-birine yapışmasına engel olucaktır.Ve erişteleri tencereye eklerken ununu elemeden ekleyin ki çorbalarınız kıvamlı olsun.Eğer kıvamlı olmasını istemiyor iseniz avucunuza alın tencereye eklemeden önce ununu hafif sallayarak arındırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates