Pages

Ads 468x60px

25 Mart 2015 Çarşamba

Tavuk Levengi ( Azeri yemeyi )



Malzemeler
  • 1 bütün tavuk,
  • 2 adet orta boy soğan,
  • 150-200 gr ceviz,
  • 1 kase erik marmelatı ya da nar ekşisi,
  • 1 tatlı kaşığı bul biber,
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz,
  • sıvı yağ.
Tavuk Levengi Yapılışı
Bir bütün tavuğu güzelce yıkayalım. Bıçakla tavuğun üzerinden birkaç yerinden kesikler atalım.
Küçük bir kase erik marmelatının ya da nar ekşisinin içerisine 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tutam tuz ekleyip tatlandıralım.Sonra bu karışımı tavuğun bütün yüzeyine sürelim ve 2-3 saat bozdolabında bekletelim.Tavuğumuz dolapta dinlendikten sonra levengi hazırlamaya başlayalım. Soğanları küçük küçük doğrayıp ya da rondodan geçirip suyunu sıkalım. Soğanların üzerine 1 silme çay kaşığı tuzu ve 1 silme çay kaşığı karabiberi serpelim. Dövülmüş ceviz içini ve 3 yemek kaşığı erik marmelatı ya da nar ekşisini ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu karışımı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte, soğanlar ölene kadar kavuralım.Pişirdiğimiz soğanlı ve cevizli içi tavuğun içerisine dolduralım.Fırın tepsisine bolca sıvı yağ gezdirelim ve tavuğu tepsiye alıp, 180 dereceli fırına verelim.Tavuk kızarmaya başlayınca ara ara tepsideki sıvı yağdan üzerine gezdirip pişirmeye devam edelim.Tavuk iyice pişince servis tabağına alıp üzerine tepsideki sıvı yağdan gezdirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates