Pages

Ads 468x60px

25 Mart 2015 Çarşamba

Küfte Bozbaş (Azeri yemeyi)

KÜFTE BOZBAŞ
AZERBAYCAN  MUTFAĞININ BAKÜ BÖLGESİNE AİT GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN OLAN SULU KÖFTESİ…
MALZEMELER (6 - 8 KİŞİLİK)
Kuzu Kıyması 500g
Soğan Ortaboy (Rendelenmiş) 2 Adet
Pirinç 1/2 Su Bardağı
Kuru erik 8 Adet
Nohut  (Önceden Islatılmış) 1 Bardak
Bulyon (Dana) 1.5 ltr
Patates (Ortaboy) 8 Tane
Tuz
Karabiber
Toz Zerdeçal 1 Tatlı Kaşığı
ÜZERİNE:
Taze Nane veya Dereotu
YAPILIŞI:
1. Et bulyonun içersinde 1 gece önceden ıslatılmış nohut konarak yavaş-yavaş kaynatılır. 2.Kıymaya rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur. 3. Kıyma 8 - 10 parçaya bölünerek yuvarlak iri köfteler yapılır. 4.Köftelerin ortası parmakla delinir ve tam ortasına kuru erik konarak yeniden yuvarlak şekil verilir. 5. Köfteler bulyonun içerisine bırakılır ve ağır ateşte pişirilir.Köfteler suyun üzerine çıktıklarında , kabuğu soyulmuş ve yıkanmış orta boy patatesler bulyona ilave edilirler. 6.Patateslerin pişmesine yakın toz zerdeçal, tuz ve karabiber ilave edilir. 7.Patetesler piştiğinde hazır olan yemek, garnitür olarak nane  yada isteğe göre taze dereotu ile servis edilir.
MALZEMELER (6 - 8 KİŞİLİK)
Kuzu Kıyması 500g
Soğan Ortaboy (Rendelenmiş) 2 Adet 
Pirinç 1/2 Su Bardağı
Kuru erik 8 Adet
Nohut  (Önceden Islatılmış) 1 Bardak
Bulyon (Dana) 1.5 ltr
Patates (Ortaboy) 8 Tane
Tuz
Karabiber
Toz Zerdeçal 1 Tatlı Kaşığı

ÜZERİNE:
Taze Nane veya Dereotu

YAPILIŞI:
1. Et bulyonun içersinde 1 gece önceden ıslatılmış nohut konarak yavaş-yavaş kaynatılır.
2.Kıymaya rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber karıştırılarak yoğrulur.
3. Kıyma 8 - 10 parçaya bölünerek yuvarlak iri köfteler yapılır.
4.Köftelerin ortası parmakla delinir ve tam ortasına kuru erik konarak yeniden yuvarlak şekil verilir.
5. Köfteler bulyonun içerisine bırakılır ve ağır ateşte pişirilir.Köfteler suyun üzerine çıktıklarında , kabuğu soyulmuş ve yıkanmış orta boy patatesler bulyona ilave edilirler.
6.Patateslerin pişmesine yakın toz zerdeçal, tuz ve karabiber ilave edilir.
7.Patetesler piştiğinde hazır olan yemek, garnitür olarak nane  yada isteğe göre taze dereotu ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates