Pages

Ads 468x60px

27 Mart 2015 Cuma

Patlıcan,Biber Ve Domates dolması (Azeri yemeyi)

Malzemeler
6 adet küçük patlıcan
6 adet yeşil biber
6 adet domates
tuz
biber
1-2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ

İçi İçin:
4 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ
700 g çekilmiş kuzu eti
2 adet kuru soğan - küçük doğranmış
1 adet yeşil uzun biber - ince doğranmış
doğranmış domates içi  (reçeteye bakınız)
1 bardak ince doğranmış fesleğen
1/2 bardak önceden kaynatılmış nohut ( İsteğe göre)
1/3 bardak pirinç
zevke göre tuz ve karabiber

Yapılışı:
1.Önceden sebzeleri hazırlayın
Patlıcan: Patlıcanları aşağıda verilen iki yöntemden birini kullanarak hazırlayın.
Yöntem 1: Patlıcanın saplağını kesin. Bıçaqla "karnını" kesin. İri kazanı suyla doldurun ve kaynatın. Kaynayan suya koyup yaklaşık 2 dakika boyunca haşlayın. Sudan çıkarın ve biraz soğutun. Sonra ellerinizle ovun ki, çekirdekleri çıksın.
Yöntem 2:Patlıcanları suda haşlamak yerine kızartın. Bunun için, öncelikle saplağını kesin. Bıçaqla Patlıcanların "karnını" resimde gördüğünüz gibi kesin. soğuk su ve 2 çorba kaşığı tuz olan bir tencereye koyup ve üstlerini ağırlıkla örtüp 20 dakikalığına kenara koyun. Bu, patlıcanların acısı çıkması için yapılır. Acısı çıkan patlıcanları sudan çıkartıp, kurulayın.Patlıcanların her tarafını kızartın. Yağdan çıkarıp peçete veya kağıt havlu üzerine koyarak yağını çekdirin.





Biberler: biberlerin saplağını şekilde gördüğünüz gibi,  saplağı biberden tamamen ayırmamak şartıyla kesin. Içinin tumlarını temizleyin.
Domatesler: Dometeslerinde saplağını şekilde gördüğünüz gibi kesin. İçini bıçaq veya qaşıkla oyup çıkarın. Temizlediğiniz içi atmayın - bunu  iç harcı için kullanacaksınız.





2. Şimdi ise içi hazırlayın. Bunun için tavada yağı kızdırın. Eti ekleyip suyu çekilene ve kızaranadək pişirin. Soğanı ete ekleyip, birlikte biraz daha kızartın. Doğranmış domates  ve biberi ilave edip, 5 dakikada pişirin. Ateşten kenara çekin. Fesleğeni , prinçi ve nohutu ekleyin.. Zevke göre tuz ve karabiber atıp karıştırın.
3.Patlıcan , biber ve domateslerin içlerini tuzlayıb iç harcımızla dolduruyoruz.Biber ve domateslerin kapağını kapatıp derin bir tavaya yığıb üzerine 1/2 bardak su ve 2 kaşık eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ döküb kısık ateşde yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
 
Blogger Templates